Pehea e hoʻololi ai i nā pila ma nā kukui māla lā|Huajun

I ke ola hou, ua lilo ka pale kaiapuni a me ka mālama ʻana i ka ikehu i mea nui o ke ola o ka poʻe.ʻO nā kukui o ka pā hale he mea hoʻonanea a mālama i ka ikehu i waho e hiki ai ke hoʻohana i ka lā e hāʻawi i nā kukui maʻemaʻe a me ka uila ʻole.I ka wā o ka hoʻohana ʻana i nā kukui pā hale o ka lā, he hana koʻikoʻi nā pākaukau, ʻaʻole wale ka mālama ʻana i ka ikehu i hōʻiliʻili ʻia e ka ikehu lā, akā hāʻawi pū kekahi i ka ikehu no nā kukui.No laila, pili pono ka maikaʻi o ka pākaukau i ka ʻōlinolino a me ke ola lawelawe o nā kukui pā hale o ka lā, no laila he mea pono a koʻikoʻi hoʻi ka hoʻololi ʻana i ka pākaukau.

 

Ke manaʻo nei kēia ʻatikala e hoʻolauna pehea e pani ai i ka pākaukau okukui māla lā.ʻO kā mākouHale Hana kukui o Huajunmanaʻolana e hāʻawi i nā pane ʻoihana i ka ʻike kumu e pili ana i nā ʻeke kukui o ka pā o ka lā, a hāʻawi pū i nā ʻōlelo aʻoaʻo e pili ana i nā ʻenehana hana koʻikoʻi a me ka mālama ʻana.

 

Manaʻo kēia ʻatikala e hāʻawi i ka poʻe heluhelu i nā alakaʻi pōkole a pōkole e kōkua iā lākou e hoʻololi i nā pākahi o nā kukui kīhāpai lā, e hoʻolōʻihi i ke ola lawelawe o nā kukui māla lā, a e hōʻemi i ka pollution kaiapuni.

 

I. E hoʻomaopopo i kāu pila kukui māla lā

A. Nā ʻano a me nā kikoʻī o nā pihi kukui māla lā

1. ʻAno: I kēia manawa, aia ʻelua ʻano ʻano o nā pihi kukui māla lā: ʻo Nickel-metal hydride pākahi a me ka pā lithium;

2. Hōʻike: ʻO ka kikoʻī o ka pākaukau e pili ana i kona hiki, i helu pinepine ʻia i nā hola milliampere (mAh).ʻOkoʻa ka mana pākaukau o nā kukui māla lā ma waena o nā ʻano like ʻole a me nā hiʻohiʻona, maʻamau ma waena o 400mAh a me 2000mAh.

B. Pehea ka mālama ʻana a me ka hoʻokuʻu ʻana o ka ikehu

1. Ka mālama ʻana i ka ikehu: Ke loaʻa ka lā i ka lā, hoʻololi ʻo ia i ka ikehu o ka lā i ikehu uila a hoʻouna ʻia i ka pila ma o nā uwea i hoʻopili ʻia i nā ʻaoʻao ʻelua o ka pākaukau.Mālama ka pākaukau i ka ikehu uila no ka hoʻohana ʻana i ka pō

2. Hoʻokuʻu i ka ikehu: Ke hiki mai ka pō, e ʻike ka mea hoʻoponopono photosensitive o ke kukui māla lā i ka emi ʻana o ka mālamalama, a laila hoʻokuʻu i ka ikehu i mālama ʻia mai ka pākaukau ma o kahi kaapuni e hoʻā i ke kukui māla lā.

Hale Hana Uila Mawaho o Huajune kālele ana i ka hana a me ka noiʻi a me ka hoʻomohala ʻana oKukui Kihapai o waho, a ua hana ʻo ia i ke kālepa palena palena no nā makahiki he 17 i hala me ka ʻike waiwai.Hoʻolaha mākou i kaNā Kukui Solar Garden, kukui hoʻonani pā hale, aKuʻuna Lapaʻau Ambience.Ke hoʻohana nei kā mākou mau kukui uila i nā pā lithium, kahi palekana, pili i ke kaiapuni, a me ka pollution ʻole!

C. ʻO ke ola lawelawe o ka pākaukau a pehea e ʻike ai inā pono e hoʻololi ʻia ka pila

1. Ke ola lawelawe: ʻO ke ola o ka pākaukau e pili ana i nā mea e like me ka maikaʻi o ka pākaukau, ka hoʻohana ʻana, a me nā manawa hoʻouka, ma kahi o 1-3 mau makahiki.

2. Pehea e ʻike ai inā pono e hoʻololi ʻia ka pākaukau: Inā nāwaliwali ka ʻōlinolino o ke kukui o ka pā o ka lā a ʻaʻole hiki ke hoʻomālamalama ʻia, pono ke hoʻololi ʻia ka pākaukau.ʻO kahi ʻē aʻe, e hoʻohana i kahi hāmeʻa hoʻāʻo pākaukau e hoʻāʻo ai inā ʻoi aku ka haʻahaʻa o ka puliki pila ma mua o ka haʻahaʻa haʻahaʻa i ʻae ʻia.ʻO ka maʻamau, ʻo ka haʻahaʻa haʻahaʻa haʻahaʻa i ʻae ʻia o ka pā kukui kukui ma waena o 1.2 a me 1.5V.Inā ʻoi aku ka haʻahaʻa ma mua o kēia, pono e hoʻololi ʻia ka pākaukau.

Punawai |Paʻi wikiwiki i kou mau kukui māla lā

II.Hana hoʻomākaukau

A. ʻO nā mea hana a me nā mea e pono ai ke pani i ke kukui kukui o ka lā:

1. Pākuʻi kukui māla lā hou

2. Screwdriver a i ʻole wrench (kūpono no ka wehe ʻana o lalo a me ka ʻili o nā kukui lā)

3. Nā mīkina lima kaʻawale (koe no ka palekana)

B. Nā ʻanuʻu no ka wehe ʻana i ke kukui o ka pā lā no ke komo ʻana i ka pākaukau:

1. E hoʻopau i ke kuapo kukui o ka māla lā a hoʻoneʻe i loko o ka hale no ka pale ʻana i ke kukui i ka pō a pale i ka haʻalulu uila a ʻeha paha.

2. E huli i nā wili a pau ma lalo o ke kukui māla lā a ho'ohana i ka screwdriver a i'ole ka wīwī no ka ho'opa'a 'ana i nā wili.

3. Ma hope o ka wehe ʻia ʻana o nā wili a i ʻole nā ​​pahu ma lalo o ke kukui o ka pā o ka lā, hiki ke wehe mālie ʻia ka pale kukui lā a i ʻole ka pūpū pale.

4. E ʻimi i ka pākaukau i loko o ke kukui māla lā a wehe mālie.

5. Ma hope o ka hoʻokuʻu pono ʻia ʻana o ka ʻōpala ʻōpala, e hoʻokomo i ka pākaukau hou i loko o ke kukui o ka pā o ka lā a hoʻopaʻa iā ia ma kahi.ʻO ka hope, e hoʻokomo hou i ka pale kukui o ka māla lā a i ʻole ka pūpū pale a hoʻopaʻa i nā wili a i ʻole nā ​​pahu e paʻa ai.

III.Ke pani hou ʻana i ka pākaukau

ʻO ke ola pākaukau o nā kukui māla lā he 2 a 3 mau makahiki.Inā emi ka ʻōlinolino o ke kukui māla lā a ʻaʻole hiki ke hana pono i ka wā e hoʻohana ai, pono paha e hoʻololi ʻia ka pākaukau.Eia nā ʻanuʻu kikoʻī no ka hoʻololi ʻana i ka pākaukau:

A. E nānā i ke kuhikuhi o ka pākaukau a huli i nā mea pili metala.

ʻO ka mua, e nānā i ka pākaukau hou no ka hōʻoia ʻana ua kūlike ia me ke kukui māla lā.No ka nānā ʻana i ka ʻaoʻao o ka pākaukau, pono e hoʻohālikelike i ka pou maikaʻi o ka pākaukau me ka pou maikaʻi o ka pahu pākahi, inā ʻaʻole e hana a pōʻino paha ka pila.Ke hoʻoholo ʻia ke kuhikuhi ʻana o ka pākaukau, pono e hoʻokomo i ka pākaukau i loko o ka pahu pākahi a hoʻonoho i nā mea pili metala.

B. E hoʻokomo i kahi pākaukau hou a e nānā pono i ka hoʻopili pono ʻana iā ia i loko o ke kukui māla lā.

Wehe i ka uhi pākaukau.Inā ʻike ʻia nā ʻōpala a i ʻole nā ​​kahe ʻana ma nā ʻōpala ʻōpala, pono e nānā pono i kā lākou hoʻolei palekana.Ma hope o ka wehe ʻana i ka pākaukau kahiko, hiki iā ʻoe ke hoʻokomo i ka pākaukau hou i loko o ka pahu pākaukau a hoʻolohe i ka pili electrode kūpono.Ma mua o ka hoʻokomo ʻana i kahi pākaukau hou, pono e hoʻohālikelike pono i ka plug a me ka interface e pale aku ai i nā poho pono ʻole.

C. E pani i ka uhi pākaukau a me ka pale kukui, e hoʻokomo hou i ka uhi pākaukau, a hoʻopaʻa i nā wili a i ʻole nā ​​pahu.

Inā makemake ʻia kahi wīwī a i ʻole screwdriver, e nānā pono i ka ikaika a e makaʻala i ʻole e hōʻino i ka uhi pākaukau a i ʻole ke kukui māla.ʻO ka hope, e hoʻihoʻi i ka pale kukui i kona kūlana mua a laka ʻia i mea e pale pono ai ka pākaukau hou a hiki ke hana pono.

ʻO nā kukui Solar Garden i hana ʻia eHale Hana Uila Uila Huajunua hoʻāʻo lima ʻia a hiki ke hoʻomālamalama mau ʻia no ʻekolu lā ma hope o ka ʻike ʻia ʻana i ka lā no ka hoʻouka ʻana no ka lā holoʻokoʻa.Hiki iā ʻoe ke kūʻaiNa Kukui Solar Pe, Na Kukui Solar Garden Garden, Nā kukui hao o ka māla, Kukui Alanui Solar, a oi aku ma Huajun.

IV.Hōʻuluʻulu manaʻo

I ka hōʻuluʻulu manaʻo, ʻoiai he maʻalahi ka hoʻololi ʻana i ka pā kukui pā hale o ka lā, he hopena koʻikoʻi ia i ke kūlana hana a me ke ola o ke kukui.Pono mākou e hoʻolohe i kēia pilikia a hana i nā hana i hoʻopaʻa ʻia, e like me ka hoʻololi pinepine ʻana i nā pihi, e hōʻemi i ka nui o ka nalowale i ka wā e hoʻohana ai i ka pākaukau, e hāpai i ka hoʻoponopono ʻana a me ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka hoʻohana ʻana a me ka mālama ʻana i nā kukui pā o ka lā, e hōʻoia i ko lākou ola a me ka pono.

ʻO ka hope, i mea e lawelawe maikaʻi aku ai i ka poʻe heluhelu, mahalo mākou i nā manaʻo a me nā manaʻo koʻikoʻi mai kēlā me kēia e ʻimi like i nā ala maikaʻi loa no ka hoʻololi ʻana a me ka mālama ʻana i nā pihi kukui o ka pā lā.

E hoʻomālamalama i kou wahi waho nani me kā mākou mau kukui māla maikaʻi!

E kākau i kāu leka ma aneʻi a hoʻouna mai iā mākou

Ka manawa hoʻouna: Iune-12-2023