Кои бои и стилови на ратански светилки се достапни | Huajun

I. Вовед во концептот и карактеристиките на ратанските светилки

1.1 Дефиниција и употреба на ратански светилки

Ратанска светилка е еден вид опрема за осветлување направена со употреба на природни лози.Обично се состои од абажур и подлога за светилка изработени од плетени винови лози, а може да се закачат на таванот или да се стават на работната површина, земјата и други локации.

1.2 Карактеристики и предности на светилка за ратан

A. Природен материјал

Ратанските светилки се направени од природни лози, не содржат штетни хемикалии, во согласност со барањата за заштита на животната средина, можат да создадат природна, здрава животна средина.

Б. Уникатен ткајачки занает

Ратанската светилка е направена со фино ткаење, абажурот покажува уникатна текстура и дезен, што ја зголемува уметничката убавина и декоративниот ефект.

В. Мека светлина

Ратанските светилки можат да ја направат светлината помека и порамномерна преку структурата на ткаење на абажурот, избегнувајќи силна светлина и создавајќи топла и удобна атмосфера на осветлување.

Г.

E. Трајност и отпорност на топлина

Материјалот за ткаење на светилка од ратан има одредена издржливост и отпорност на топлина, долг работен век и може да издржи висока температура средина, безбедна и сигурна.

II. Изборот на боја на светилка од ратан

2.1 Традиционални бои

Традиционалните бои се оние избори на бои кои се координираат со природните материјали на ратанските светилки.Како природни тонови, темно кафеави, погодни за создавање топла, стабилна атмосфера.

2.2 Иновативни бои

Иновативните бои вклучуваат модерни светли тонови и нежни светли бои, кои можат да донесат светло и свежо чувство во просторот.

2.3 Основа и препораки за избор на боја

При изборот на бојата на светлата од ратан, може да се земат предвид следните два аспекта: разгледување на околината на апликацијата

Според околината за примена на светилката од ратан, изберете ја соодветната боја.На пример, топли бои може да се изберат во дневната соба за да се создаде топла и удобна атмосфера.Факторот на психологија на боите, според принципот на психологијата на боите, различни бои ќе предизвикаат различни емоционални и психолошки одговори.На пример, црвената боја ја зголемува енергијата и ентузијазмот, а сината ги зголемува чувствата на смиреност и релаксација.

III.Избор на стил насветилки од ратан

3.1 Лустер

Лустерот е еден вид светилка која виси на врвот, која може да го обезбеди целокупниот ефект на осветлување.Ратан светилките во стилот на лустерот може да се изберат во различни форми и големини, како што се кружни, квадратни или повеќе ориентирани кон дизајн форми за да ги задоволат декоративните потреби на различни простори.

3.2 Столна ламба

Столна ламба е вид на светилка поставена на работната површина или друга рамна површина, која може да обезбеди локално осветлување и функција за читање.Ратан светилка во стил на столна ламба може да избере едноставен, класичен или иновативен дизајн за да одговори на различните лични преференци и стилови.

3.3 Ѕидна светилка

Ѕидна светилка е вид на светилка инсталирана на ѕидот, која може да обезбеди меко осветлување во позадина и декоративен ефект.Ратан светилките во стилот на ѕидни светилки може да се изберат во различни форми и дизајни, како минималистички, уметнички или природни стилови, за да одговараат на различни украсни потреби.

3.4 Подна ламба

Подните светилки се попогодни за движење во споредба со другите стилови на ратански светилки.Може да се позиционира според побарувачката, а ефектот на осветлување е посоодветен за надворешен простор.

Осветлете го вашиот прекрасен надворешен простор со нашите градинарски светла со врвен квалитет!

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Време на објавување: 27-септември 2023 година