Pehea e mālama a hoʻomaʻemaʻe i nā kukui rattan |Huajun

He mea nui ka mālama ʻana i kāu kukui rattan e mālama i kona helehelena a pale i kāna hana.Nā kukui rattanHoʻokomo pinepine ʻia i nā kaiapuni waho a ʻike pinepine ʻia i ka lā, ka ua a me ka makani.Me ka mālama pono ʻole, hiki ke maʻalahi nā kukui rattan, mae, haki a pohō paha.ʻO ka mālama mau ʻana i nā kukui rattan hiki ke hoʻolōʻihi i ko lākou ola a mālama i ko lākou nani.

II.Nā ʻanuʻu kumu no ka mālama ʻana i ke kukui rattan

A. Ka hoomaemae ana

E hoʻohana i ka wai kopa maʻemaʻe a i ʻole ka mea hoʻomaʻemaʻe kukui rattan kūikawā, me ka pulupulu palupalu a i ʻole ka ʻōhuʻu e holoi mālie i ka ʻili o ke kukui rattan.E hōʻalo i ka hoʻohana ʻana i nā mea hoʻomaʻemaʻe ʻino a i ʻole nā ​​​​mea hoʻomaʻemaʻe, i ʻole e hōʻino i ka ʻili o ke kukui rattan.I ka manawa like, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka wai holoi e hoʻopau pono i ke koena maʻemaʻe.

B. Hooponopono

No nā kukui rattan mae, deformed a hakihaki paha, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka mea hoʻoponopono kukui rattan kūikawā a i ʻole nā ​​​​mea hana hoʻoponopono rattan e hoʻoponopono.Ma muli o ke kūlana kūikawā o ke kukui rattan, hiki iā ʻoe ke koho e hoʻopili i ka hoʻoponopono ʻana a i ʻole i interspersed me ka rattan hou e hoʻoponopono i nā hemahema o ke kukui rattan.

C. Palekana

No ka pale ʻana i nā kukui rattan mai nā mea kūlohelohe e like me ka pōʻino o ka lā a me ka makani, hiki ke hoʻohana ʻia nā pale kukui rattan kūikawā a i ʻole nā ​​​​pale lā no ka pale.Hiki i ka hoʻohana ʻana i ka pale lā ke hoʻolohi i ka mae a me ka ʻelemakule o nā kukui rattan.

D. Waihona

Ke hoʻohana ʻole ʻia ke kukui rattan, pono e mālama pono ʻia.E kau i ke kukui rattan ma kahi maloʻo a me ka ea, e pale aku i ka lā a me nā wahi haʻahaʻa.Hiki ke hoʻohana ʻia kahi kiʻiʻoniʻoni a i ʻole uhi lepo no ka pale ʻana i ke kukui rattan mai ka lepo a me ka lepo.

II.ʻO ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i nā kukui rattan ʻoihana akamai a me ka mālama ʻana

A. Hoʻomākaukau mua no ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i nā kukui rotana

ʻO ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i ke kukui rattan kahi hana koʻikoʻi i ka mālama ʻana i kona helehelena a me kāna hana.Aia ma lalo iho kekahi mau ʻōlelo aʻoaʻo a me ka mālama ʻana e kōkua iā ʻoe e hoʻomaʻemaʻe pono i kāu kukui rattan.

Ma mua o ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i ke kukui rattan, aia kekahi mau mea e pono ai e hana, e like me: ʻO ka wehe ʻana i ka uila: Inā pili ke kukui rattan i ke kaula uila, e hoʻokaʻawale mua i ka mana e hōʻoia i ka palekana.Wehe i nā ʻōpuʻu a me nā aka: Wehe i nā ʻōpuʻu a me nā aka mai ke kukui rattan e pale aku i ka pōʻino.Ke koho ʻana i nā mea hoʻomaʻemaʻe kūpono a me nā mea hoʻomaʻemaʻe

B. Ke koho ʻana i nā mea hana hoʻomaʻemaʻe kūpono a me nā mea holoi

Wai kopa haʻahaʻa: ʻO ka hoʻohana ʻana i ka wai kopa haʻahaʻa hiki ke holoi mālie i ka ʻili o ke kukui rattan e wehe i ka lepo a me ka lepo.Sponge a i ʻole Brush Māmā: E koho i kahi ʻōhuʻu palupalu a i ʻole ka pulupulu e pale aku i ka ʻohi ʻana i ka ʻili o ke kukui rattan.Hōʻalo i ka hoʻohana ʻana i nā mea hoʻomaʻemaʻe koʻikoʻi: Hōʻalo i ka hoʻohana ʻana i nā mea hoʻomaʻemaʻe i loaʻa i ka waikawa a i ʻole ka alkaline e pale aku i ka pōʻino o ka ʻili o ke kukui rattan.

C. Nā Hana Hoʻomaʻemaʻe a me nā kaʻina hana no nā kukui Rattan

E hoʻohana i ka wai kopa maʻemaʻe a me ka ʻōhuʻu pulu a i ʻole ka pulupulu e holoi mālie i ka ʻili o ke kukui Rattan e wehe i ka lepo a me ka lepo.

Hiki iā ʻoe ke holoi i ke kukui Rattan me ka wai e hōʻoia i ka maʻemaʻe a me ka wehe ʻana i ke koena detergent.

E kau i ke kukui rattan ma kahi e maloʻo maikaʻi.

D. E pale aku i ka wā e hoʻomaʻemaʻe ai i nā kukui rattan

E hōʻalo i ka hoʻohana ʻana i nā mea hoʻomaʻemaʻe ʻoʻoleʻa a i ʻole nā ​​​​mea hoʻomaʻemaʻe e hōʻino i ka ʻili o ke kukui rattan.

E hōʻalo i ka hoʻohana ʻana i nā pulumu paʻakikī a i ʻole nā ​​​​mea hana abrasive e pale aku i ka ʻili ʻana i ka ʻili o ke kukui rattan.

E hōʻalo i ka hoʻohana ʻana i ka pū wai kaomi kiʻekiʻe a i ʻole ka wai ikaika e hoʻomaʻemaʻe i ke kukui rattan, i ʻole e hōʻino i ke ʻano o ke kukui rattan.

III.Nānā mau a mālama

A. E nānā i ka paʻa o ke kukui rotan

E nānā mau i ka bracket a me nā ʻāpana paʻa o ke kukui rattan e hōʻoia i kona kūpaʻa a me ka palekana.

E nānā inā pili ʻia ke kukui rattan e nā mana o waho e like me ka makani a me ka ua, a hoʻoponopono a hoʻololi paha i nā ʻāpana ʻino.E nānā i ke kiʻekiʻe o ka ʻāina e hōʻoia i ka waiho ʻana o ka ipukukui ma kahi maʻemaʻe.

B. Hoʻoponopono i nā kaula i haki

E nānā i ka haki ʻana o ke kukui o ke kukui.E hoʻohana i nā mea hana a me nā mea kūpono no ka hoʻoponopono ʻana i nā fibers, e like me ka ulana hou ʻana a i ʻole ke pani ʻana i nā ʻāpana ʻino.

C. Hoʻololi i nā ʻōpuʻu a me nā mea pono

E nānā mau i ka hana pono ʻana o ka puʻupuʻu i loko o ke kukui ʻōlima, a e hoʻololi koke inā he hehee a ʻeleʻele paha.E nānā inā paʻa nā hoʻopili uwea a e hōʻoia i ka hana pono ʻana o ka mana.Hoʻouka hou i nā mea hana ʻē aʻe, e like me ka pale kukui, ke kuapo, a me nā mea ʻē aʻe, inā pono.

D. Hooponopono Lakiki mau

E nānā inā ʻaʻahu, ʻili a ʻeleʻele paha ka ʻili o ka ipukukui rattan.E hoʻomaʻemaʻe i ka ʻili o ke kukui rattan e wehe i ka lepo a me ka lepo.E hoʻopili i kahi uhi pale i ke kukui rattan me ka hoʻohana ʻana i nā huahana mālama pena kūpono e hoʻonui i kona lōʻihi a me ka nani.

IV.Hōʻuluʻulu manaʻo

ʻO ka mea i luna e pili anakukui rotanahoʻomaʻemaʻe a mālama.Ma o ka nānā mau ʻana, ka hoʻoponopono ʻana i nā pulu kukui rattan haki, ka hoʻomaikaʻi ʻana i nā puʻupuʻu a me nā mea pono, a me ka mālama mau ʻana i ka pena, hiki iā ʻoe ke hōʻoia i ka mālama pono ʻana a me ka hoʻomaikaʻi ʻana i ke kūpaʻa, ka helehelena, a me ka hana o nā kukui rattan.ʻAʻole hiki i kēia mau hana mālama ke hoʻolōʻihi i ke ola lawelawe o ke kukui rattan, akā e hōʻoia pū i kona palekana a me ka nani.

Hale Hana kukui o Huajun he 17 makahiki o ka ʻike i ka hana ʻana a me ka hoʻomohala ʻanakukui kīhāpai waho, loea i kakukui māla lā, nā kukui hoʻonani māla anā kukui ambient.Inā makemake ʻoe e ʻike hou aku e pili ana i nā kukui rattan solar, e ʻoluʻolu e kelepona mai iā mākou.

E hoʻomālamalama i kou wahi waho nani me kā mākou mau kukui māla maikaʻi!

E kākau i kāu leka ma aneʻi a hoʻouna mai iā mākou

Ka manawa hoʻouna: Sep-26-2023